Meglepetés lesz...

2011. november 10., csütörtök

Csütörtök 10, hallgat a katona, tele a puttonya...

Kezdem magam úgy érezni, mint a seregben. mondhatjátok, hogy ugyan, ott nem is voltál. Én úgy képzelem, hogy az egy rideg hely, ahol folyton ordítanak, percre pontos napirend van, szabályok, munka, megállás nélkül fizikai és lelki terror. Ugye jól gondolom? Na, akkor jogosan érzem magam a kiképzőtábor kellős közepén. És ez nem ám az 'Angyalbőrben', nem nyehegjetek, ez minimum egy D-day dokumentumfilm, eredeti felvételekkel, fekete-fehérben.

Aláfestőzenének egy személyes kedvencem (különösen adekvát, mondhatná Ágnes), amely a mai bejegyzés címét is ihlette...



Na tessék...

5:30: Ébresztő (Az őrmester artikulálatlan ordítására). Futólépésben pisi, mosakodás (civil-ruhát nem viselhetek, jó lesz a koszlott mackónadrág), irány a kantin. Feletteseknek reggelit készít, közben műsort élesít. (Barney rosszabb, mintha egy lámpával világítanának folyamatosan az arcodba. Titokban már írtam Guantanamonak, eladom a licencet) 
6:30: Futólépésben körlet takarítani, hogy minden ragyogjon, mire a főmufti feltápászkodik. Kávéját, cigijét előkészíteni. 
8:30 Főmufti Felkel, elfogyasztja a kávét, jobb esetben megbeszélést tart az Őrmesterrel. 
9:00 Futólépésben ebédet készíteni, mert mindig az utolsó pillanatban derül ki, hogy nem is 1-re megy, hanem 11-re (mért is kellene erről a közlegényt-konyhásnénit értesíteni). De még előtte elszalad valahova (mobiltelefont feltölteni). A fortyogó kondér mellett lenyomok 10×100 guggolást.
9:45 Őmocsoksága megérkezik, Örömmel újságolja, hogy ezentúl abban a privilegizált helyzetben leszek, hogy Cosmote számokat ingyen hívhatok! (WTF???) Hálás köszönetem!
10:00 Őnyomorultsága ebédet óhajt, (előkészített, ámde nem kívánt reggelijét külön engedéllyel elfogyaszthatom, fő a takarékosság), akkor persze az Őrmesternek is kell. Tálalom. Közben vigyázzban állok.
10:30 Még mindig vigyázzban, Főmufti el, Őrmester elkezdheti kiélni a szadista hajlamait. HAMM, TEA, BARNEY, BABDA, SICC, Ninnano, NEM, TEA, MA!Második ebédet adagolni.
12:15 Míg az Őrmester szokásos délutáni sziesztáját bonyolítja, a konyhamalac újra felnyalja a célterületet, mert a Laktanya Üzemeltetésről jönnek délután szemlézni. 
14:00 Őrmester ordít, rohanni, TEA, Barney, HAMM. 
14:30 Különös kegyben részesít, elkísérhetem délutáni egészségügyi sétájára. Bámészkodni, beszélgeti, leülni, rágyújtani, önálló gondolatokkal rendelkezni szigorúan tilos. Ellenben kötelező az Őrmester kénye kedve szerint: cikázni, 'őket' emelgetni, nevetgélni (az ostoba viccein), tapsikolni, kisfiúktól labdákat elszedni, kislányokat hintából kifordítani.
17:00 Lélegzetvétel nélkül várni az Üzemeltetés látogatását, az időközben felgyülemlett ételmaradék, tea, ceruza nyomokat frissiben eltüntetni. Üzemeltetés legalább elégedett, emiatt nem kapok büntetést (egy magánzárkát nem tekintenék annak, amúgy sem). 
17:30 Tapsikolok, HOPPÁ-zok, fékezhetetlen érdeklődést tanusítok Barney újabb (dehogy újabb!) kalandjai iránt. 
18:00 Vacsorát szervírozom, de az Őrmester nem elégedett. Maga néz a hűtőszekrény fenekére és lám mit talál meg, az én szegényes vacsorámat is elfogyasztja. Sebaj, talán reggelire jut valami, megköszönöm. Mindenesetre megcsinálok 100 fekvőtámaszt is, biztos ami biztos. 
18:30 Morzeüzenet a bázisnak: Főmufti későn jön!
Csoda, hogy erős altatót keverek az Őrmester TEA-jába és egy pörgőrúgással leterítem? Ha szerencsém van, nem fog semmire sem emlékezni.
19:30 A romok eltakarítása után tábori napló megírása.
21:00 Övcsattok, bakancsok kifényesítése, lámpaoltás után takarodó!

Azt is megkérdezhetitek, hogy ha ilyen szigorúan vagyok fogva, hogy merek ilyen szemtelenül nyilatkozni a feletteseimről. Helyzeti előnyöm van. Egyikük sem tud olvasni magyarul:)))

Az Őrmester kedvenc megfigyelőállásából ellenőrzi a munkámat...


'Anyuka, há nem megmondtam, hogy ne gyere be és ne gyere erre he?'



Bónusz videó, Danny DeVito-t labdázni tanítják...reménytelen...



7 megjegyzés:

  1. Sírok a röhögéstől te közlegény!

    VálaszTörlés
  2. Hát Őrmesternek még egy kicsit fejlődnie kell. Közben kicsit le is fagyott a rendszer, látom. Amúgy a sakkban tartást a Kucs ivadékok úgyis korán kezdik, Kismikó sem szarakodik. A legvidámabb barakk azonban működik még! És látod a kummunyizmusnak is vége lett egyszer.

    VálaszTörlés
  3. Jót tesz neked a szigorú napirend és hogy a körmödre néznek a feletteseid. Különben nagyon elkanászodnál. Így is túl laza az időbeosztásod. És mi az, hogy saját fogyasztásra élelmet tárolsz a hűtőben?! Majd beszélek én az Őrmesterrel.

    VálaszTörlés
  4. Látom, fejlődőképes vagy! :-)) Uramisten mi vár rám???? :-))) Hát a kommunyizmusnak most igen hamar vége lett, 2 év nem kellett és visszasírták, ami volt, pedig az se volt jobb. Mindenesetre ha megszűnik a választott hazád, itt azért mindig (?) lesz helyed. Nekem is van Cosmote-m, akkor engem is hívhatsz ingyééé!!! :-)) Na csak így tovább, sok puszi!!!

    VálaszTörlés
  5. A fejfájás okát én nem keresném tovább, egyértelmű, nem bírod a kiképzést. Fizikai fájdalmaid vannak, ha mások mondják meg, mit csinálj. De erre már ráfaragtál, úgyhogy gondolkozz a túlélő technikádon a takarodó után, vagy az ébresztő előtt. :D

    VálaszTörlés
  6. Köszönöm az együttérző és kevésbé együttérző hozzászólásokat. Csak annyit mondanék mindenkinek. Jön még kutyára szalonna...
    Kivétel Andriska, őt puszilom:)))

    VálaszTörlés
  7. Ha tényleg ilyen szörnyű, akkor nekem biztos nem kell szalonna. Majd néha kölcsönkérem a tiédet, és aztán gyorsan visszaadom. :D Különben tudod, hogy mélyen együtt érzünk. De ettől még "ki mit szakít, azt szagol".

    VálaszTörlés