Meglepetés lesz...

2012. március 25., vasárnap

Függetlenség Napja (a görögöknek:))) - Vasárnap 25.

Ma van a Függetlenség Napja. Nemzeti ünnep vasárnap, pech. 
1821 (március 25.) -1832-ig tartott a függetlenségi háború az oszmán elnyomás ellen. Az ünneplés dátumát utólag határozták meg. Egy ügybuzgó egyházfi, összekötötte azzal a nappal, amin (az ortodox naptár szerint) Krisztus születését jelentette be Gábriel arkangyal, Máriának. Ezen a napon tűzte ki a görög lobogót az Agia Lavras monostorra, és buzdított a harcra. Így átvitt értelemben Görögország számára is valami új, nagyszerű kezdődhet el. A görög ellenállási mozgalom (Filiki Eteira) vezényletével Görögországot végre független államként ismerték el. A sorsdöntő csata Hydra szigetén volt (ami ugye itt van egy köpésre), ott vertük rommá (angol, francia segítséggel) az oszmán-egyiptomi sereget. Adri ebben a kérdésben diszkvalifikálva van, mert nem tudja melyik oldalon állt:)))


Mi, személy(ünk) szerint elkerültük a katonai parádét és a koszorúzásokat. Talán tüntetések is voltak, de azokon sem vettünk részt. 
Délelőtt itthon voltunk. Az a tény, hogy a Khaled 7:30-kor ébredt, az óraátállítás fényében nem nagy eredmény, de  ígéretes :))).

Na ki a sztár a hétvégén?...





Nagyszabású ebédfőzési projektemet, laza mosási, rendrakási szünetekkel tarkítottam. Míg én kotyvasztok ők játszanak...




A menü impozáns:
-Vegyes húsleves, benne főt marhaszeletekkel, tésztával
-Marhahús, "sárga mártással". Se nem barna, se nem vadas, de isteni:)
-Tiramisu
Így készült...


Sajnos a tiramisut nem sikerült lefotózni, mert mire észbe kaptam, már elfogyott. Én még sosem csináltam, Ágnes buzdított föl, de szerintünk szuper lett. Khaled kakaó és kávé mentes "virgin" tiramisut kapott, így utólag a piskóta is fölösleges volt. Legközelebb elég a krém, abból viszont dupla adag szükségeltetik neki:))).
A levesnél kidőltek, folytatás vacsorára.
Khaled szunyált, mi pihegtünk.

Délutáni tervünk Keramaikos és séta. 

Egy kis baleset utáni rekonstrukció (félálomban)...




Hiába indultunk későn, nem volt baj, hiszen ma már fél 8-ig világos volt. Thissioig mentünk, onnan csellengtünk kicsit...




(kicsi piros betűvel: Enjoy)...Capitalism


Sajnos nemzeti ünnep ide-oda, Keramaikos bezárt 3-kor. Így újra csak a kerítésen kívülről..




Nem gond, akadt látnivaló bőven...


Ez egy zsibvásár maradványa, hétvégén van csak, irtózatos tumultus, durva portékák. A Khaleddel sajnos nem megközelíthető, de egyedül se merném bevenni magam. Ha vége, ipari módszerekkel takarítják a szemetet. Nyugatias stílus...


Lemaradók...



A választott útvonalunk szerencsére (minő véletlen) a metró mellett haladt...


A kilátás, ha nem a metróra vagy kíváncsi...


Elfáradt, de beülni nem akart...



Az olajfák árnyékában romantikáz(nánk), ha a gyereket nem kellene lefogni...


A kör végén újra Thissionál találtuk magunkat. Az utcai élet nagyon megélénkült, esélyünk sem volt átvágni Monastirakihoz, főleg hogy a bolhapiac is ilyenkor szokott lenni. Így metróra szálltunk és hazajöttünk, de jó kis üdítő kirándulás volt.
Itthon gyorsan befejeztem az ebéd második fogását. Berossantottak...



A továbbiakban én hétvégi nagygenerálomat intéztem, a fiúk játszottak, tévéztek. Simán elvoltunk 8-ig. Gyors fürdő, remélhetően nagy alvás a dolgos hétköznapok előtt:)



1 megjegyzés:

  1. Azért néha még nagyon kicsi. És vicces, hogy ahogy ő össze van hajtogatva, úgy a kukás is. :D

    A graffiti nagyon állat, nem különben a buja növényzet. Itt még csak rügyeznek a fák, bár a hétvégén láttam virágzó mandulafákat is.

    VálaszTörlés