Meglepetés lesz...

2012. április 13., péntek

Előkészületek - Csütörtök 12.

Elnézést, kissé elvesztettem a fonalat. 
Nem nagy baj, a csütörtök nagy részét a hosszú hétvégére készülve töltöttük. Adri kivételesen már 9-re ment, mert csak 5-ig ment a munka. Mindenki húz el a városból. Nekem ez akkor tűnt fel, mikor láttam a kocsikat és rohangászó utasokat a környékbeli utcákban. Több macskakosárnak majdnem neki is mentünk. Mi főleg vásároltunk, sosem lehessen tudni alapon. A piacon és a pékségben is érdeklődtünk a nyitva tartásról, de az itteniek angol nyelv ismeretével kapcsolatban vannak kétségeim, ezért vettem elegendő lisztet, tejet is:).
Első kör a Carrefourban, visszafelé játszó...




Fut, szalad...



Összedobtunk egy lencseleveset, közben hajtogatással ütöttük el az időt. 

Kedvence naná, a sótartó...



illetve a sótartó és a csipesz...


Délután elballagtunk az Ágnes kedves küldeményéért. Szó szerint, mert nem vittünk kocsit. Volt némi fetrengés, de kezelhető. Út közben próbálkozott, hogy fáj a lába. Nem vettem be, sétáljon csak a kényes uraság:) Haza sem visszük a babakocsit, jobb lesz tréningezni. 

Ilyen kellemes helyre (Metaxorgio) kellett menni a küldeményért...



Gond nélkül megkaptuk a szajrét...



Végül nem mentünk Adriért, mert olyan hamar végeztünk. Inkább hazaugrottunk és újra vásároltunk, ezúttal az AB-ben. Adrit a metróállomáson vártuk be, egy zacskó mazsola elfogyasztása közben. Mindezt a kedvenc cukrászdánk előtt, ahol tömött sorokban áramlottak a szerencsés vevők. Mindenki húsvéti kalácsot, sütiket vesz, de ipari mennyiségben ám. Hamar megérkezett a családfő és olyan ügyesen dolgozott, muszáj volt nekünk is beoldalogni. Sajnos az én kedvencem nem kapható éppen (nincs szezonja), választottam mást. Kissé megdöbbentek, hogy 4 darabot kérünk és nem négy kilót (a Khaled rögtön kapott is egy kekszet). Viszont az egyik csajról kiderült, hogy a nővére Budapesten lakik, mert oda házasodott az ostoba. Szóval bennfentesek lettünk és elnézték a vállalhatatlan mennyiséget, amit vettünk. Sűrűn azért nem fogunk járni így sem, mert egy gombóc fagyi 1,5 EUR az aprósütemény 15 EUR/kiló:). Itthon játék, a hétvége tervezgetése folyt estig. Khaled nagyon örült a faternak és egészen kedd délig örülhet is. Ha ki nem nyírjuk egymást addig, ahogy egy jóakarónk felvetette:)

Én teljes átéléssel, de ő vajon hova kacsintgat? Várom a tippeket...



Megali Pempti - Nagy Csütörtök: a kedves húsvétozók elhagyták a várost. Ez a nap leglátványosabb eseménye. Reggel fontos mise volt, némi harangozással. Döbbenetes mennyiségben fogyott a boltban a pirostojás és a tsoureki (kalács), ugyanis ezeket ma kellett elkészíteni:).

1 megjegyzés: