Meglepetés lesz...

2011. október 29., szombat

Szombat 29, és lőn békesség

Hol is hagytam abba tegnap, illetve ma reggel, csak összefolytak kicsit a napszakok. A hajnali ébresztő után, Khaledka megadóan nézte Barneyt, én igyekeztem feltámasztani, majdan ébren tartani magamat:)

Tipikus reggeli Barney arc...


Adri is kegyeskedett 9 körül felkelni, kiszaladhattunk a piacra. Amúgy itt a metró mentén is van piac, de inkább hanyagoljuk, ez kb. az...(inkognitóból fényképeztem, nem akartam botrányt:)


A Khaled a tegnapi leszereplése után, ma nagyon visszafogottan próbált viselkedni...


A piacon teljesen célirányosan haladtunk, hal, tintahal. 
Azaz nem teljesen. Már vagy 3 hete keresgélünk bizonyos Kleopátra nevezetű egyiptomi boltot. Az egység megtalálása nem könnyű, eddig kb. 10 embert kérdeztünk meg és nettó 5 órát töltöttünk a kereséssel hiába. Ma elhatároztuk, hogy nem keressük, mert sietünk. Hát nem meglett? Adri borzasztó boldog lett, mert ez nem is bolt, hanem szupermarket kérlek szépen. Csak valódi egyiptomi cuccokkal van tele. Ezeket szereztük be...


Megsütöttük a szokásos halacskát, kukoricás rízs, saláta és egy klasszikus...


Csak annyit mondok, olyan mint az igazi:)

Kicsit rettegtünk, de mintha mi sem történt volna letettük a Khaledet aludni, szó nélkül be is hunyt. Nem vitte túlzásba, de nem is baj siettünk az IKEA-ba:) Kis relax még alvás után, aztán kis örjöngés...



Nem tudtuk pontosan, hol is van az IKEA, de megtaláltuk. Eltartott ugyan egy darabig, de új tájakon jártunk, ez már önmagában érdekes.

Ez a buszmegálló, nem az, ahonnan a busz ment, de azért jó volt:)))

A 3-as vonal végállomása...gyönyörű, irizáló mozaikcsempével...



Érkezésünk pillanatában beálltam a hot-dog sorba, nehogy a gyerek éhen haljon. Ilyen embertömeget december 23.-án sem nagyon láttam otthon. Hömpölyögtek. A Khaled először nem nagyon értékelte a programot, de mikor elértünk a gyerek részlegig, teljesen bezsongott:))))



Utunk elsődleges célja egy hálózsák beszerzése volt, mert hidegek itt az éjszakák, ő pedig ahhoz szokott, hogy az első fordulással lenyomja magáról a takarót. Szerintem éjjel is azért szokott nyöszörögni, mert fázik. Nem feltételezem, hogy nehéz sorsa miatt rémálmok gyötörnék.:) 
Ebben a böhöm nagy IKEÁban talán ez volt az egyetlen hiánycikk. Be kellett érnünk egy piros, zsiráfos darabbal. A Khaled kb. nagyívben leszarta, de vettünk neki abból a remek filcből, amit a képen szorongat. Öngyilkos ötletnek tűnik tudom, de inkább a megkettőzött figyelem, mint egy hófehér plüssmacska, 10 EUR-ért:) 




És persze nem lehetett kihagyni...(az érintetteknek mondom, itt ruhát is árulnak hozzá:)))

Vettünk még pár apróságot, átpaszíroztuk magunkat a ténfergő görög áradaton, kivártuk a gigászi sort. Eztán már csak 20 perc, míg jött a busz, 2 metróvonal, egy extra átszállás az Omonián (juj!). Hazafelé már tényleg megérdemeltünk egy kis finomságot a cukrászdából. Ezt ma a Khaled már nem kóstolhatta, mert a viccnek szánt kérdésre, miszerint szeretne e aludni, IGEN-nel válaszolt. Ezt a magaslabdát lehetetlen volt nem leütni:)) Bár kivételesen jó lett volna, ha még fenn marad, mert így az óraátállítás miatt, a legjobb esetben is 6-kor fog felkelteni. Sebaj, majd lefaragjuk a késést fokozatosan. 
Enyhe iszonyattal tölt el a gondolat, hogy perceken belül ordítani fog, mikor felfedezi, hogy be van zsákolva és mondjuk nem tud megfordulni.:)))
De ez titeket ne zavarjon, békés jó éjszakát kívánok!!!

9 megjegyzés:

  1. Nem csodálom, hogy Kiskhaled bezsongott a gyerekrészleg láttán, életében nem látott még rendesen bebútorozott szobát, nemhogy gyerekszobát. Majd ettől lesznek rémálmai. Méghogy nincs sanyarú sorsa. Remélem jól alszik a zsákjában.

    VálaszTörlés
  2. Bocsánat! Egyszer-egyszer vendégségben láthatott már!

    VálaszTörlés
  3. Köszönjük Gábi nevű kedves felhasználónk építő jellegű kritikáját. Valamint ez úton szeretnénk értesíteni, hogy sajnos a hétfői napon egyéb irányú elfoglaltságaink miatt, nem áll módunkban megjelenni a buszállomáson.:)))

    VálaszTörlés
  4. Jelentem Gábi nevű felhasználónk útra kelt. Az utaskísérőnek próbáltam elmagyarázni, hogy Belgrád tökéles lesz neki végállomás gyanánt, cigi, kávé, olvasni való van nála, kibírja míg visszafelé jön a busz :)

    VálaszTörlés
  5. Na remek!:))) Köszönjük hathatós közreműködésedet, és mindazokét akik segítettek, a nemes cél megvalósításban!

    VálaszTörlés
  6. Köszönjük mi is, hogy nem engedted megfutamodni és feltaszigáltad a buszra. Reméljük nem ugrott le róla Budapest határában és bújkál szombatig, hogy nyugta legyen.

    VálaszTörlés
  7. Értem én, hogy Gabi érkezésére készültök, de hol a vasárnapi bejegyzés? Mi lett a zsákolás eredménye? Ja, és ha kérhetném, részletezze az egyiptomi kincseket! A fotó alapján csak a pita szerű kenyeret és a rizst tudtam felismerni. Ez egyik sem valami különlegesség. Hmm.

    VálaszTörlés
  8. Na, mit szólsz, hogy tudok ismét hozzászólást küldeni? Csoda történt! Vagy valld be inkább, hogy pár hete letiltottál, mint hozzászólót, és most megkegyelmeztél!

    Gépet feltölteni, Nani hamarosan érkezik!
    Szép napot, sőt hetet! Rátok fér!

    VálaszTörlés
  9. Hát igen, a képen volt még humusz, egyiptomi gyümölcslé, molokheia (a zöld szárított) ez egy különleges étel, taknyosra kell főzni és rizzsel eszik, adri kedvence:)))
    Szuper, hogy tudsz kommentelni, de kisdobos becsület szavamra én nem akadályoztam eddig se:)))))

    VálaszTörlés