Meglepetés lesz...

2011. október 12., szerda

Nemzeti Park - Athénban, kedden

Ébredezés, reggelizés. egyedülálló módon így kezdtük a napot. 
"Megint csak nem tudtam jól", de Adri a hét minden napján délutános. Ami egyébként mindenkinek jobban fekszik, csak neki nem:) Mivel holnap és holnapután nincs tömegközlekedés, mindenképpen nekivágtunk volna, de hétágra sütött a nap végre, szóval így is úgyis (riszálom, úgyis!) bementünk a Citybe.
Mellesleg visszafogott (legalábbis egyenlőre) 'NEM' korszakhoz értünk. Ez az a virsli, ami: 'NEM'



Délben lekísértük a Főnököt, aztán mentünk a templomkertbe, galamb, metró, hinta (CtrlC - CtrlV az előző bejegyzésből):)))

Na, de az ebéd utáni szunyókálást követően, irány a Syntagma tér mellett lévő Park, amiről csak annyit lehetett tudni, hogy vannak árnyas ösvényei, ahol az apókák dámázni szoktak (Lonely Planet).

Tény hogy vannak apókák, de ők inkább a mamókákkal szeretnek kacarászni a ciprusok alatt. Ha csak ennyi lett volna a látnivaló, már megérte volna. 
Dehát ez egy csaodálatos Botanikus Kert, mintaszerűen kitáblázva, Botanikai Múzeummal, tematikus ágyásokkal, sőt játszótérrel és gyerekkönyvtárral, sőt-sőt-sőt Kisállatkerttel!!!!!!!!!!!!!!!
Természetesen az egészből semmi mást nem láttunk, mint a Kisállatkertet!!!!!!!!!!!!!!!!!

Íme képekben:
Bejárat a metró felől


Bevettük magunkat a rengetegbe. Oszt ki jött velünk szembe?

 Szájhős Uraság persze húzta is el a csíkot, felháborodott 'NEM-NEM-NEM'-ezés közepette...

Aztán csak nézte, egyfajta transzban...

 

Ezen még túltettük magunkat, de mikor megpillantottuk a Kisállatkertet..., hát olyan a világon nincs. Képzeljétek el gyerekek, hogy vannak ottan ludak, csirkék, nyuszikák, de galambok és papagájok is ám. Mit nekünk az ókori világ legszebb kincsei. Éreztem a vesztem, innen egy tapodtat sem fogunk haladni. Most is nézik ha meg nem...éheztek:)))) VÉGE!
Mikor megkértem, hogy induljunk, Apuka már vár minket a téren, vajon mit válaszolt? 1. Igenis Édesanyám, megyek!, 2. E=mc2, 3. NEM-NEM-NEM. 





 Nagy nehezen körbejártuk ezt az izét, és hajlandó volt elfogyasztani egy kis elemózsiát...

 Közben azért a kacsákon a szeme...


Még néztük egy félórát, aztán visszafelé vettük az irányt, 5-kor volt Adrival találkozónk a téren. Közben sok szép dolgot (nem) láttam, de azért igyekeztem fotózni. Ide úgyis minden héten fogunk jönni, lesz idő felfedezni.



A téren már gyülekeztek a rohamrendőrök, úgyhogy szedtük a lábunkat és a kerekeinket. De azért egy gyors őrségváltás még belefért a Parlament előtt.



Összeszedtük a Főmuftit és vettünk egy cukros fánkot végre. Fincsi lett volna, ha nekem is jut belőle:)


Ezen a ponton már alig állt a lábán, be is van csurrantva. Hazafelé metró és gyors bevásárlás.
Még letépett pár gombot a billentyűzetemről, megevett egy fejnagyságú barackot, megfürdött. Most horpaszt.

Én lecsót kotyvasztok, mindjárt lesznek képek...



Na tessék, igazán pompás. Itt ez van, ősmagyarok kíméljenek! A fűszerpaprika is görög, mielőtt a szívükhöz kapnának azok, akiknek kedves a 'Hungarikum' kifejezés, sőt a csomag hátulján azt írják, hogy főként Spanyolországban készítik az édes őrölt paprikát. Fityisz és Piha!

8 megjegyzés:

  1. akkor nem is aludt csak délelőtt egy kicsit? és bírta? le a kalappal. Pihend ki magad holnap új NEMNEMNEM következik!

    VálaszTörlés
  2. ja és mi a Thökölyn voltunk délelőtt aztán kimentünk Érdre, majd haza (a Thököly és a haza között 5 óra telt el amiből 4 órát a kocsiban töltöttünk...) Kismikóról dumálós videó majd youtubeon

    VálaszTörlés
  3. ez komoly, nem ette meg a virslit? vagy csak mondta hogy NEM, de megette?

    VálaszTörlés
  4. Tényleg gyönyörű a park, jó buli lehetett. Holnapra is szép napot.

    VálaszTörlés
  5. És a PARK nyitva van a sztrájk alatt?

    VálaszTörlés
  6. hát ezt nem tudom, de talán igen, mert nincsenek ott dolgozók:) Ma kiderül, mert elkocsizunk a belbe. Adri is gyalogol, mert a taxik is sztrájkolnak:)

    VálaszTörlés
  7. Ez a park gyönyörű..micsoda magas pálmák...lehetőleg egyszer továbbjutsz a kisállat részlegen:)

    VálaszTörlés