Meglepetés lesz...

2011. október 25., kedd

Kedd 25, visszatértünk

A tegnapi bénázás után, ma klasszikus csellengős napot tartottunk. KisKhaled szokásos ébresztője, félálomban Thomas elindítása, kávéfőzés, irány a terasz. Azért is különösen nehéz felébrednem, mert éjszakára leengedjük a redőnyöket. Én a természeti népekhez tartozom, ha nincs fény én fel nem ébredek. Sajnos a Khaled droid, ő alszik 12 órát, percre pontosan és slussz. Na azért nem panaszkodom, nagyon rendes így is.
Jópofáskodik...



Gyorsan főztem ebédet, hogy Adri vihessen, mert a húslevesnek már nyoma sem volt addigra. Ugyanis a Khaled reggeli után elfogyasztotta a maradék 1 litert és fél kiló zöldséget. 

Volt para, mert ma furcsa időpontokban és kiszámíthatatlan helyeken volt sztárjk, úgyhogy lekísértük Adrit a metróhoz. Ez alkalomból felöltötte a Khaled az új sapkát. Ez asszem sokkal jobban tetszik neki, de persze nem elhanyagolható szempont a kis madzag sem. Ha azt megkötöm, csak nagyon nehezen tudja levenni. 

Íme:

A liftnél egy néni is társult hozzánk...

Adri szerint olyan, mint egy római légiós...



Gyaloghíd, játszó, hinta és szerencsére egy teljesen jámbor macska akit lehetett macerálni. A másik kisfiú is CICA-nak mondta a macskát egy idő után:))))


Duzzog...





Ezzel a csajjal már többször találkoztunk, jófej amúgy...


Nagyon elálmosodott kisbarátunk, itthon csak egy kis tésztát nyomatott be és nyugovóra tért.
Szerencsére aludt is két órát, frissen fiatalosan indulhattunk a Nemzeti Parkba. Mióta elvitték a szemetet, sokkal könnyebb közlekedni is, egészen üdítő volt a séta. Így is 1 óra a Parkig, futólépésben. 


Útközben. Hátam mögött a Parlament, előttünk a Syntagma tér és az abból kiinduló Ermou utca, a sok csillogó, villogó bolttal...


A tér felőli kapu zárva volt, már azt hittem sztrájkolnak, de szerencsére nem:)  Ez a hely még mindig gyönyörű, a Khaled extázisban jött ment, tett vett egész délután.



Úgy döntött megpihen kicsinyet...


Ez egy hatalmas FA! és ezt a Khaled mondja!




Persze az igazi látványosság a kacsa, liba, nyuszi állatkert. Lehorgonyoztunk. Megkínáltuk a heverésző bagázst egy kis croissant-nal. Addig úgy tettek, mint akik mélyen alszanak, de erre gágogva megindult felénk az egész banda. Ezzel az akciómmal fél métert nőttem a Khaled szemében. Sajnos azért mert arrébb vonszoltam, hogy őt azért fel ne zabálják, rögtön elvesztettem a pirospontomat. 




Itt is barátkoztunk, a Khaled keményen nyomul...

Késő lett és nem voltam benne biztos, hogy jár a metró, úgyhogy fájó szívvel, de otthagytuk a ragyás ludakat.
Nem is járt a keservit. Mert a metró az metró, ami meg nálunk van, az az elektromos vasút. Ez, mármint a a miénk, a zöld vonal (1-es vonal) járt. Úgyhogy vissza az Omoniára (juj!). 
Útközben lettem figylemes ezekre az őrült kutyákra. Alaphelyzetben az út közepén fetrengtek és ha jött egy gyanútlan motoros, akkor eléje ugrottak csaholva. Szerintem csak sportoltak, de lehet, hogy biztosítási csalásról volt szó. Rejtély.


Az Omónián viszont rossz irányba szálltunk, de nem magunktól. Két embert is megkérdeztünk, mert a felújítások miatt, össze-vissza mennek a vonatok. Semmi vész, Thissio-nál átcsavartunk az ellenkező irányba, az Omonián újra le, át a másik vágányhoz és már indulhattunk is hazafelé. 

Nem mondanám, hogy bunkók itt az utasok, csak ha meglátnak babakocsival a peronon, akkor köréd gyűlnek, mert ha jön a metró előtted úgy is be tudnak slisszanni.:) Ez amúgy érthetetlen, mert sokan vannak, de azért nincs irtózatos tömeg. Aztán itt mindenki lecövekel, ha szólsz udvariasan, hogy leszállnál, akkor csak hátranéz és két centit arrébb billen. Ezen már nem izgatom magam, ma 3 ember lábán toltam keresztül a kocsit, de teljes erőből, hogy le tudjak szállni. Le kell őket tarolni, különben állnak, mint a birkák.

Mire hazértünk, a Khaled úgy összepislantotta magát, hogy egyenest a fürdőkádban kötött ki. Gondoltam utána néz egy kis mesét, harap valamit, de összeakadtak a szemei a rejtett kancsalságtól, úgyhogy Adios Amígó, ment is aludni.

7 megjegyzés:

  1. Azért ha jobban belegondolunk elég egzotikus családfánk lesz nemsoká. Az "átlagos" családanya magyar, az apa arab, a gyerekük meg a görög nőknek csapja a szelet... És nem mellesleg ukrán felmenőink vannak!

    VálaszTörlés
  2. Ez a redőny engem is zavar, de ma reggel mikó kel, nézem fél nyolc akkor mi is kelünk. tisztába teszem ehhez elhúzom a sötétítőt gondolom majd így világos lesz nem kell lámpát gyújtani. hát basszus olyan sötét még így is mintha úgy hagytam volna. A sapka atomi, nem is találok szavakat. khaled tényleg olyan benne, mintha meg akarná rohamozni az egész világot.

    VálaszTörlés
  3. és nyugodtan taposs magatoknak utat, eddigi gországi látogatásaink során sem tűnt úgy mintha leszarnák a külföldieket bármilyen módon is. ezt nem bántásból értem, nem kell a műkedvesség ami más egzotikus országokban szokás.

    VálaszTörlés
  4. Meg ezek ilyen tolakodósok. Nem emlékszel a nyaralásoknál, a buszon a kalauz hogy osztotta az utasokat, ki hova,melyik egérlyukba álljon még be, hogy mindenki elférjen. És el is fért. Ezek betömörülnek, összepaszírozódnak és jó nekik. Csak hasonulj, nem kell udvariaskodni, meg várni se rá.
    A satykó inkább olyan Jeanne d'Arc-osra sikeredett, semmi légió, inkább egy középkori lovag. Más gyerekeken mért nincs satykó?

    VálaszTörlés
  5. Hát igen, inkább olyan bambák. Ezért ordított velük a kalauz, mert nem mennek ám odébb. Nagyon vicces:)
    Már akartam is írni, hogy érdekesen öltöztetik a gyerekeket. Tegnap 20 fok volt, csak nagyon fúj a szél. Ehhez legtöbben bundás nadrágot és télikabátot viseltek, de sapkát csak az a kislány aki a játszós képen van. Ő is levette persze, mert az övé nem volt egy atombiztos darab. Nézte is az anyja a miénket:)

    VálaszTörlés
  6. szerintem is légiós a sapka. ha ez a darab eltűnik, az már konkrét összeesküvés a császárné ellen. majd mondhatod, hogy Te is fiam...?

    VálaszTörlés
  7. Agicsku, ellenem miért esküdnének össze??? :-))) Na ez fárasztó volt, tudom, elnézést is kérek érte, de még korán van és sötét. A görög öltözködési módról tudni kell, hogy ha nincs 40 fok árnyékban, akkor már bizony előkerülnek a "bufán"-ok, vagyis a szörmés kiskabátok, hát ilyen hidegben nehogy már ne... Sapka témához hozzászólva, ebben mehetne Thermopüléhez vagy Marathonhoz is! :-)

    VálaszTörlés