Meglepetés lesz...

2011. október 11., kedd

A lak

Hát igen, azt hiszem remek választás volt és szerencse, hogy megszerezte Adri ezt a lakást. A kerület hiányosságaiért kárpótol maga a lakás.
A környéket laza összevisszaság jellemzi. Viszonylag messze van a belvárostól, bár az 5 metrómegálló csalóka, itt igen hosszúak a megállók. Nincs is rajta Agios Nikolaos a legtöbb térképen, ami a centrumot mutatja. Adri szerint kicsit sok a bevándorló. WTF? Mivel szerény véleményem szerint mi is azok vagyunk, ezt igazán nem vethetjük senki szemére. Valóban sok a pakisztiáni, arab, cigány (és ezek kombói), de ettől mi nem megyünk a falnak:))). Arról nem is beszélve, hogy a szupermarketeket és pékségeket nem számítva, ők a helyi kereskedelem motorja. Kisboltok, zöldségesek, telefonboltok, piacok, mindent ők csinálnak. Van pár csinos kínai üzlet is.:)
Na de a lakásról akartam írni. Szóval ebbe a multikulti környezetbe ágyazódik a mi kis házunk.


Valóban vadi új 2009-ben épült. A görögöknél szokásos Mekk Mester stílussal ellentétben, ez egy apró részleteiig szépen, igényesen kivitelezett épület. Mi a negyedik emeleten lakunk, ezt szó szerint kell érteni, mert ez az egy lakás van ezen a szinten.



87 nm összesen, 32 nm nappali és 2 db 16 nm-es szoba. Ebből egyet most a Khaled birtokol, a másik hálószobaként funkcionál, de bármikor vendégszobává alakítható!!!!!.






Ez a közlekedő. A boltíves nyílás után van a konyha és a nappali, jobbra a 2 fürdőszoba, hátam mögött a háló és a szemközti szobában éppen szunyókál, na ki? Kitalálhatjátok: 1. a dalai láma, 2. Barney és barátai megkötözve és felnégyelve, 3. a kis Khaled 


2 fürdőszoba van, illetve 1 mosdó és egy fürdőszoba. Mind a kettő kicsike, de itt nem szokás a fürdőszobában élni a családi életet:)


A konyha sem hatalmas, de az előszobára néz, illetve erkélyben folytatódik, így ki lehet bírni. Nagyon szép szerintem:)


A konyhának van saját erkélye, ami a hátsó udvarokra néz, ezt teregetésre használom:))) 



A nagy erkély végig ér a nappalin és a hálón, a csendes (mégis mindig történik valami) utcára néz. Általában (cselesen) a házak összes ablaka északra, ill délre néz, hogy sose tűzzön be a nap. A párhuzamos nagyforgalmú utak közötti kis utcákra ráadásul, így a zajszennyezés sem jelentős. 
Igazán, McGuiver is megirigyelné.
A korlát nem túl magas, de szerdán jön a főbérlő és hoz nekünk egy itt használatos hálószerűséget a véletlenül kizuhanó tárgyak és csecsemők védelmére.


Ez csak egy kis templom, az erkélyről:) Ennek a kertjében kergetjük mostanában a galambokat és innen nézzük a metrót is.


Szemétkupac (azóta elvitték) és az Achranon utca, a nevezetes Grillo névre hallgató gíroszossal. Még nem jártunk ott, de szagolgatjuk. Rengetegen esznek ott, jó helynek tűnik.

Na akkor most már tudjátok, hol senyvedünk:) A környékről bejárás után írok részletesen, hát mit mondjak kalandos:))))

12 megjegyzés:

  1. a bútorok a konyha kivételével elég görögösek! és majd írj arról mi történik az utcában, ha már azt írod mindig történik valami. Egy kis késelés?

    VálaszTörlés
  2. A korlát tényleg életveszélyesnek tűnik, jó, hogy már van védőháló. A templom tetszik természetesen, bár azt már régen kiszúrtam. De azért szerintem is elsenyvedtek majd valahogy.

    VálaszTörlés
  3. Utóiratként, vajon mi az oka, hogy olyan agresszív indulattal viseltetsz szegény ártatlan Barney és barátai iránt?

    VálaszTörlés
  4. Spártai, de legalább nehéz kárt tenni benne:) Legalább a Kalóz rohangálhat. Nem tervezünk további fejlesztéseket, maximum némi fűszernövényt a teraszra.
    Barney-t azért gyűlölöm, mert lila és ostoba és a barátai is tehetségtelen ostoba talpnyalók!:)

    VálaszTörlés
  5. Nekem a személyes tárgyak kreatív elhelyezése tetszik, főként a zöld bevásárlószatyor és a bili! De azért a lakás sem rossz. :D Ki lehet bírni! Több képet nem kérünk, mert már zöld az arcom! köszi

    VálaszTörlés
  6. Igen, igyekeztem otthonossá varázsolni:))) Sajnos másom nincs, maximum hirdetési újságokat ragasztgathatnék:)

    VálaszTörlés
  7. amikor jöttök haza, a kecót is hozhatnátok, a letelepítését megoldjuk...nem baj, ha belelóg(vagy kicserélődik?!) a mi magyaros lakunkba!:D (azért félre értés ne essék i<3murányi!:))

    VálaszTörlés
  8. hogy tudtok úgy aludni géországban, hogy nincs gödör közöttetek az ágyban? én ezt nem értem.

    VálaszTörlés
  9. Hát elég rosszul, Adrinak rémálmai vannak, én folyton felriadok. Ki kell cserélnünk egy rendes ágyra:)

    VálaszTörlés
  10. Háháhá, te is sok Brunella Gasperini-t olvastál :-)

    VálaszTörlés
  11. Végre valaki észrevette:))) Bár Gábi is tudja csak ő szemérmes, nem akart leleplezni:)))

    VálaszTörlés