Meglepetés lesz...

2011. október 9., vasárnap

Vasárnap, vásárnap

Alapvetően itt is, bár a kereskedelmi láncok nincsenek nyitva, de a kis üzletek és egyéb azonosíthatatlan formációk igen. A bolhapiac is ilyenkor burjánzik Monastiraki környékén. Mivel T-storm-ot ígértek nem merészkedtünk ki a bícsre, bár így utólag igazán megtehettük volna, de így is csudás nap volt. 

Korán indultunk, hogy legyen idő császkálni és még ebédet is főzni, mielőtt a Khaled délután szunyókál. Metróval mentünk az Omoniáig. Ez egy hírhedett tér, bár egyenlőre nem sikerült kiderítenem, hogy miért. Nincs ott sem több rossz arcú, mint bárhol máshol, mondjuk rohamrendőr talán valamivel több van. Adri szerint nem közlekedhetek ott, amin persze nem kell csodálkozni. Egyetlen baj ezzel, hogy minden út ide vezet Északról, ha a központot akarom megközelíteni. Kis utcán elkerülni, persze még rosszabb, eszembe se jusson. Majd titokban tartom, esetleg metrózom. Ja igen, bosszantó dolog, de itt csak 1.-5-éig lehet bérletet venni, oszt jónapot. Nem vettél, így jártál. Még nem tudom ezzel mihez kezdjek, mert 1 db jegy 1,4 Eur, ami elég meredek. Aztán az is lehet, hogy csak az Adrit informálták félre, majd megkérdezem én is.
Elsétáltunk a Syndagma térig, onnan az Ermou utca (olyan Váci utca féle) visz Monastirakihoz.

 
Elképzelhető, hogy egyeseknek van némi emléke erről a városrészről. Jártunk erre már? Persze akkor nem volt egy kis Khalóz aki más megvilágításba helyezze Hadriánus Könyvtárát, nevezetesen, hogy nem láttunk belőle semmit, viszont a danoló fiúkat néztük egy órán át. Nagyon kellett koncentrálni, mert többször el akarta venni a pénzüket:) 
 Kanyarogtunk a bolhapiacon át, de nagyon sokan voltak, nehezen haladtunk a kocsival. Sebaj, ez a kis templomkert pont jó helyen volt, a galambjairól nem is beszélve. Volt egy jókora rozmaring bokor is, de addig tanakodtunk, hogy vajon ildomos e szakajtani, míg egy helyi bácsi egy huszárvágással megelőzött minket.:)

 A nagy munkára jól esett egy kis finom szőlő. Amúgy is favorit, de ez a finom görög szőlő...nyami:)
 Visszafelé egy kép, sehol a T-storm:)
 Elég későn értünk haza, a Khaled nem is várta meg az ebédet, bedőlt az ágyba. Azért nem halt éhen szerencsére, ébredés után megkapta a részét a finom tepsiskrumpliból:) 

Sétáltunk egyet még délután, feltérképezendő a környék játszótereit. Eddig nem túl rózsás a kép, van egy drogos játszó, plusz a templom előtt egy két hinta. Egyik sem túl EU konform, de nagyon érdekesek a maguk iszonyú valójában. Nem kerestünk tovább, mert tényleg jött a T-storm, pucolás haza.


2 megjegyzés:

  1. Csodaszép minden! És ügyesek vagytok! a sajtkrémet keresem. :-)
    Csak nem a manchesteri kék póló Kalozkán?

    Na akkor ebből a Görög történetből így hétvégére elég is, Pirikém! Akkor szerdán jöttök vagy mehetünk mi a Thökölyre? :-))))

    Sok puszi nektek!

    VálaszTörlés
  2. Törzsolvasó lettem, hajrá hajrá :)

    VálaszTörlés