Meglepetés lesz...

2012. június 16., szombat

Kiskertemben uborka - Szombat 16.

Éljen a magányos piacozás. Megint ez lett a vége, de nem bánom. Délutánra úgy is jut program, mulassanak csak a fiúk kettecskén. 
Ugyebár holnap lesznek a választások. Feltűnően kiürült a város. Igazából nem kiürült, hanem vihar előtti csönd van. Nagyon furcsa volt, ahogy mentem a metrón senki nem szólt egy árva szót sem. Az emberek otthon ülnek, ki vannak készülve és fogalmuk sincs kire szavazzanak holnap. Itt sem jobb a felhozatal ugyanis, mint otthon. A tét viszont még nagyobb. Vásárolni azért muszáj, nem csak az együgyű külföldieknek, de a piacon sem volt igazi a hangulat. 
A jövő héten jön az első turnusunk (Éljen!!!), ennek fényében tankoltam föl. Dugig a hűtő olajbogyóval, padlizsánnal, paradicsommal, uborkával. Csak úgy mondom:). 
Kuled fürdött, apjával játszódott egész délelőtt. Ezért természetesen nincsenek képek:). Továbbra is imádja az új frizuráját, mi sem bántuk meg. 
Belapátoltuk a makréla adagunkat, tabulehval. Kuled és én jó nagyot szunyókáltunk.
Még mindig erős szél fúj, sőt széllökések vannak. A tengerpartot ezért megint el kellett halasztani, de legalább a levegőt nem érezzük olyan melegnek, mehet a séta.
Olyan kis kíváncsiak vagyunk, hogy úgy döntöttünk busszal megyünk Kifissia felé. Ennek a Khaled is nagyon örül, mi pedig vele nézelődhetünk. Először ugyan rossz helyen vártuk a buszt (tipikus), aztán jött végül kicsit arrébb. Hosszan csavarogtunk az északi suburban-ban és találgattuk merre járunk. A csel annyiban hibádzott, hogy a végállomás nem a metrónál volt, hanem sokkal messzebb, de nem estünk pánikba. 

Először is megittunk egy jó kávét...


Khaled beszerzett egy ritka finomságot...


Adri is imádja:)))...


Majd ahogy jöttünk, csak egy másik busszal visszamentünk a metróhoz...


Sétáltunk egy nagyot a kedvenc parkunkban, természetesen a halastónál...


készen van a halaktól...


botocska sokadszorra...



figyeljétek, BOGÁ(r)!...


Gyors tempóban tanulja a szavakat. Meggyőződése szerint a magyar szavak utolsó betűje felesleges: BOGÁ(r), BAGO(ly), BÚ(j), FÚ(j). Az arab szavakba viszont mindenképpen kell egy GH vagy KH: HÉNA(GH). Azokkal a szavakkal, amiket hangzás után arab szónak könyvel el, szintén így cselekszik: FARK(H)A, MADA(KH) (madár). Igyekszem mindent dokumentálni, de gyorsul az iram:))).

Családi fotó próbálkozások, ez nem a mi asztalunk...







a természet lágy ölén...


2 kakukktojás a levelek között. A helyes megfejtő nyereménye egy szelet görögdinnye...


Visszafelé menet, még felvágóskodott egy kislánynak. Egész jól el voltak, csak nagyon fújta a szél a homokot. Adri itt sem mert fotózni, bezzeg a metrón...

Anyu már a ninnanora gondol, Gyerek az utolsókat falja...


Hát nem megette?...


Itthon újra hányt egy picit (nem csodálom), de szerintem most már direkt csinálja. Adri műsora megér egy kis hányást. Felkapja, babusgatja, cöccögteti és közben arabul imádkozik. Lassan nekem is hánynom kell:). A világon semmi baja amúgy, meghallgatta a meséit és gond nélkül elaludt. 
Mindenki drukkoljon holnap, a saját érdeketekben is:))). Én optimista vagyok!

4 megjegyzés:

  1. Hát mi is imádkozunk, bár tegnap a görögök minden előzetes várakozás ellenére továbbjutottak a negyeddöntőbe. Szerintem ez egy jel, ahogy a kommentátor is megmondta Zeusz velük van. Meg velünk. Azért egy imát megér a jegy ára, bár még nem fizettük ki... Tegnap strandoltunk Kismikónak sürgősen védőfelszerelések kellenek, mert apja kezéből egy egy jobb labda kedvéért vígan kiugrana... majd 20 percet fürdőzött csak arra figyeltünk fel, hogy már nem megengedhető mértékben remeg a szája :) akkor kimentünk, még meztelenkedett egy sort aztán hazajöttünk.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Meg ne fagyasszátok azt a kis édest. Had süljön meg itt:) Majd pórázra kötjük őket, Kuled ma a pireusi kikötőben próbált fejet ugrani a pancsivízbe:).

      Törlés
  2. ubschu 9, egyre nehezebb kitalálni a robotellenes kódot :(

    VálaszTörlés
  3. Örömmel nyugtázom a hűtő tartalmát, reméljük, hagynak valamit a fiúk szerdáig! A családi sorozat nagyon jó. Köszönjük!
    Nem vagyok nagy ornitológus, de egy gyenge papagájjal bepróbálkozok a dinnye reményében. :) Útitársam csak azért nem erőlködik, mert utálja a dinnyét. :O

    VálaszTörlés