Meglepetés lesz...

2012. május 26., szombat

A hal neve, ÁGH - Szombat 26.

Kék eget hozott a szombat. Adri még ma is állta a sarat, reggel egész fürgén ugrott a fiacskájáért. Sajnos csak a mi ágyunkig jutott vele, ahol persze engem kezdett rugdosni. Legalább megpróbálta, értékelem, felkeltünk. Sokáig nem hagytuk Adrit sem, várt a piac. Kuled úgy megörült a babakocsijának, hogy egyből azzal akart jönni. Sajnos menni már kevésbé, azt hiszem a babakocsi korszak véget ért. A nyári szezon viszont beköszöntött, tisztán látható a trafik megújult kínálatán...


A piac innen nyugodtnak látszik bár cseppet sem az. Az árak nem nagyon változtak, de kapható cseresznye 3 EUR, sárgabarack 4 EUR (nagyon gáz még), szőlőlevél porciózva 1 db citrommal 1,5 EUR-ért. A pasas akinél almát, citromot szoktam venni, lelkesen kellemes nyaralást kívánt. Azért a turistaszezonban jobban igyekeznek, számító kofák:))).


A fiatal Michael Jaksón és testőre, bevetés előtt...


Én megvettem a zöldséget, Ők természetesen a halat intézték. Nem tudom honnan ez az eksztatikus imádat, de megvadul az ÁGH említésétől is...


Mi is szeretjük a halat és nyers hús láttán előfordul, hogy elragadtatom magamat, de ez azért mégiscsak sok...


Volt némi nézeteltérésünk később is, a menetirányt illetően. Úgy általában ilyen hangulatban volt egész nap. Túl van kissé pörögve, jókedvű, de cseppet sem együttműködő. Front van biztos:)...


Az ebéd mindenki kedve szerint alakult. Nagy hal (makréla) a szálkamentes baba-nyelőcsőért...


Paradicsomsaláta friss kakukkfűvel, fokhagymával az egészséges erekért...


Apró halak fűszeres bundában, ill. currys pirított hagymás rizs, mert azt szeretem...


Adri műti a szálkamentes makrélát. Ha én nem szedek a gyereknek, még most is ott ülnek...


Kiváló étek volt, Kuled nem cicózott tovább. Tett egy pár kört erőtlenül, majd elterült az ágyában. Délután extra jókedvű és engedetlen lett, szerintem Adritól van bezsongva. 
Nyelvi fejlődéséről szólva, új felfedezéseket tesz. Féltékenyen őrzi az új szavait. Adrival a pelenkáját nézegették a biliről, ébredés után. Kuled aszondja CSILLA(g), Adri aszondja NIGMA. Szegény gyerek ijedten nézett, hogy ez most mi? Akkor ezt ő rosszul tudja? A többi rég óta használt kifejezés esetében gond nélkül beszél arabul, velem főként magyarul továbbra is. Apjának rá kell erősíteni:).
Később sétálni indultunk, eddig a légkondi rostáig jutottunk...


Pörgő-forgó...


Valahonnan el kellett vonszolni. Úton a boltba, mert elfelejtettem a joghurtot holnapra...


Persze tudom én, hogy öngyilkosság velük boltba menni. Legalábbis a családi kasszára nézve. Vajon mit bontogat az Apa?...


FAGYI. Csakis a hintában óhajtotta elfogyasztani..


A macska szerencsére házon kívül volt, reméljük nem magán kívül, hehehe. Továbbiakban rajzoltunk, a teraszon bicajoztunk, és almás sütit sütöttünk. 

Ez éppen szebb, mint amilyen finom. Rossz ómen...


Csodák-csodájára a Khaled zabálta. Kb. semmilyen sütimet nem hajlandó megenni (egyedül a fánkot és a palacsintát), ezt viszont habzsolta. Pedig száraz volt és savanyú. Furcsa az ízlése, vagy csak végtelenül empatikus:))). 
Boldogan fürdőzött, majd szép lassan lenyugodott. Adri is mesélt neki, nagyon élvezte. Vitte is a vonatos mesekönyvet (köszönet a Wekerlei legényeknek!) az ágyba, majd nem szólt többet mára:)

3 megjegyzés:

  1. Olyan nagynak tűnik a babakocsiban, mintha nem is az övé lenne, csak kölcsönkérte volna :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, pedig ez egy rohadt nagy kocsi. Jól jönne még néha, reméljük nem csak díszkíséretnek fogja használni:)

      Törlés
  2. Nagyon guszták az étkek. Már nagyon várom én is a finom friss halacskát. Nyam-nyam! Megígérem, én nem nyalogatom nyersen. :)

    VálaszTörlés